Popkultur

Popkultur

Popkultur

David Johansson skriver om senaste popkulturen

Rykte: Wesley Snipes återvänder i rollen som Blade

Tydligen finns det ett färdigt manus, Snipes själv är taggad och Marvels CEO Bob Iger vill håva in R-rating-kosingen.

David Johansson  |  Publicerad 2019-03-11 15:01  |  Lästid: 2 minuter

Wesley Snipes har blivit minst sagt ikonisk i rollen som den tyngde Eric Brooks aka Blade, hälften människa och hälften vampyr, som ägnar nätterna åt att förinta blodtörstiga bitare – och nu verkar han vara på väg att för en fjärde gång snida på sig 90-talets snabbaste solglasögon, sin vansinnigt pondusförstärkande läderrock och sitt svärd.

Stephen Dorff och Wesley Snipes under premiären av Blade, 1998. Foto Ron Galella, Ltd/Getty

Enligt Disneys CEO Bob Iger, som nyligen köpt upp Fox och därmed rättigheterna till Blade, är man sugen på att ta klivet in i R-rated filmer, det vill säga på det stora hela ocensurerade superhjälte/action-filmer. Mycket av detta har man att tacka Deadpool, som uppenbarligen uppskattats av serietidningsfans – minst sagt vana vid att se blod, svordomar och annat göttigt. Visst, Blade-trilogin var tillräckligt blodig när det begav sig, men eftersom man nu ligger under Marvels flagg behöver man ta ett kliv över till Deadpool-nivåer för att göra en fjärde Blade rättvisa.

Det har under flera år spekulerats i att en fjärde film om Blade är på gång, att ett manus finns färdigt och att filmen kan komma att handla om hur Blade lär upp sin dotter Fallon Grey att bli en lika badass vampyrkrigare som han själv.

Wesley Snipes ryktas återvända i rollen som Eric Brooks, medan dottern lär få en större roll i den här fjärde Blade-filmen och dess eventuella uppföljare. Så länge vi får en till öppningsscen där vampyrer går loss till New Orders ”Confusion (Pump Panel Reconstruction Mix)” samtidigt som blod forsar från sprinklers i taket. Då är vi nöjda.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-03-11 15:05