Popkultur

Popkultur

Popkultur

David Johansson skriver om senaste popkulturen

Modedesignern Gosha Rubchinskiy släpper årets snyggaste musikvideo

Modedesignern har alltid hållit fotografi varmt om hjärtat, och hans senaste suggestiva, svartvita konstverk cementerar hans talang utanför modevärlden.

David Johansson  |  Publicerad 2019-03-25 14:49  |  Lästid: 2 minuter

Det var för nästa exakt ett år sedan som den ryska designern Gosha Rubchinskiy meddelade att han inte kommer skapa säsongsbetonade kollektioner längre. Streetwear-boomen inom mode, och dess acceptans i finrummen, sköt Rubchinskiy till skyarna som en progressiv och kompromisslös modeskapare och designer. Att han är från Ryssland gör honom också till något av ett unikum då vi alla ändå är överens om att världens stora modeskapare härstammar från västra Europa och stundom den amerikanska kontinenten.

Gosha Rubchinskiy. Foto Sasha Mademuaselle.

Rubchinskiys nya klädmärke GR-Uniform har nyligen släppts på bland annat Dover Street Market, men för ungefär en vecka sedan kom en musikvideo regisserad av modeskaparen åt det ryska bandet GRUPPA. GRUPPA kanske bästa kan beskrivas som ett kollektiv; Rubchinskiy själv är med, tillsammans med Pavel Milyakov och Valentin Fufaev, samt modellerna Stepan Yasinsky and Nikita Bobkov. Milyakov och Fufaev har samarbetat med Rubchinskiy tidigare, medan modellerna senast sågs visa upp Rubchinskiys kläder på catwalken i Yekaterinburg för lite över ett år sedan. Anledningen till att jag pratar om GRUPPA som ett kollektiv är att både Rubchinskiy och Milyakov producerar och regisserar, medan Yasinsky och Bobkov är ansiktet utåt för gruppen samt de som faktiskt sjunger. Det är oklart vilket roll Fufaev har.

Oavsett så är musikvideon till låten “YA I TY” (“Me and You”) man fått ur sig oerhört snygg, och bland annat inspelad i närheten och på en nedlagd gammal elektronikfabrik i Tbilisi i Georgien.

GRUPPA släpper fullängdaren IZ SKAZKI (“From the Fairytale”) enligt egen utsago i april, och den kommer finnas tillgänglig att streama samt i en limiterad vinylupplaga.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2019-03-25 14:57