Popkultur

Popkultur

Popkultur

David Johansson skriver om senaste popkulturen

Måndagsmörkret: Better Call Saul får premiär 2020

better call saul

Varje säsongs premiärdatum har puttats fram mer och mer, men det här tar ändå priset.

David Johansson  |  Publicerad 2019-04-08 11:37  |  Lästid: 2 minuter

Ett av mina första utlandsgig för ett svenskt magasin gick ut på att jag skulle flyga till London och intervjua Bob Odenkirk, den amerikanske komiker som precis avslutat fem säsonger av Breaking Bad, och nu hade en ny serie på gång. Det var ett av allt att döma riskfyllt projekt, med tanke på att det var en spin off på supersuccén som Breaking Bad var. Det var knepigt att få till frågor som inte handlade om hur galet det var att man gjorde en spin off, med tanke på att framgångsration för sådana rent historiskt varit oerhört låg.

– Han (Vince Gilligan, reds anm) kunde ha gjort vad som helst efter Breaking Bad, men valde att stanna kvar i Albequerque, New Mexico och den här världen. Det respekterar jag honom för, och har tillsammans med Peter Gould (manusförfattare, reds anm) stort förtroende för, sade Odenkirk då på ett hotellrum i London.

Det visade sig, som alla som sett Better Call Saul, att det inte fanns någonting att oroa sig för. Serien glänste redan från första scenen, och har i stunder till och med överträffat sin föregångare. Därför kommer nyheten om att Better Call Sauls femte (!) säsong inte får premiär förrän 2020. Det bekräftade det amerikanska tv-bolaget AMCs högsta höns Sarah Barnett när hon i en intervju med Vulture sa att serien inte kommer låta sig skyndas på. Better Call Saul kräver mycket från sina skådespelare, och skulle kvaliteten på dessa komprometteras är det enligt dem inte värt att göra serien. Mycket klokt, ändå, även om vi är många som när en grov längtan efter fortsättningen på en serie som överraskat säsong efter säsong. Det är också rimligt att nästa säsong dröjer eftersom skaparen och showrunnern Vince Gilligan ju håller på med en Breaking Bad-film och har gissningsvis ett fullt schema.

Någonting man också pratade om med Sarah Barnett var det oundvikliga slutet för Better Call Saul. Det finns redan ett tydligt slut på den serien (när Breaking Bad-tidslinjen tar vid, gissningsvis) och Barnett menar att manusförfattarna har ett väldigt tydligt så kallat story arc för serien. Breaking Bad valde som bekant att avsluta efter fem säsonger, så Better Call Saul lär inte heller ha långt kvar. Hur mycket vi än vill att det ska fortsätta för alltid.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-04-08 12:36