Popkultur

Popkultur

Popkultur

David Johansson skriver om senaste popkulturen

Jimmy McGill blir äntligen Saul Goodman i trailern till nya säsongen av Better Call Saul

Better Call Saul säsong 5

Trailern innehåller också en första glimt av två efterlängtade karaktärer från Breaking Bad.

David Johansson  |  Publicerad 2020-01-30 10:31  |  Lästid: 2 minuter

Fans blev ganska chockade när Bob Odenkirk, som spelar Jimmy McGill/Saul Goodman i Better Call Saul – och så klart även i Breaking Badsa i en intervju nyligen, när han fick frågan om ”Saul Goodman is here to stay?”, att ”No, Saul will come and go. I don’t think we end up with Saul – I think we end up with a different guy altogether.”

Det Odenkirk syftar på är karaktären Gene, som synts i korta scener sedan den första säsongen av Better Call Saul. Han är manager för en Cinnabon i Omaha, Nebraska, vilket, för de allra mest intensiva fans av Breaking Bad, är en härlig nick till en replik Saul säger till Walter White i den sista säsongen av Breaking Bad: ”If I’m lucky, month from now, best case scenario, I’m managing a Cinnabon in Omaha.”

För den som vill göra lite längre kopplingar har nog redan noterat att det kan finnas någon slags hyllning i det faktum att Genes scener presenteras i svartvitt. Filmen Nebraska, med Bruce Dern i huvudrollen, är svartvit OCH vi ser Bob Odenkirk i en biroll. Eller så läser jag in alldeles för mycket i det där, och det svartvita ska representera den onekligen grå vardag Saul Goodman aka Jimmy McGill aka Gene lever post-Breaking Bad och Better Call Saul.

Allt detta innebär alltså att vi redan kan få fler glimtar av Gene redan i den här kommande femte säsongen, som nyligen kommunicerats blir den näst sista. Frågan är bara hur mycket av den sista säsongen av Better Call Saul utspelar sig efter Breaking Bad – med tanke på den nya trailern till säsong fem kanske vi hamnar i samma tidslinje som Breaking Bad tidigare än vi trott, särskilt med tanke på vilka som dyker upp i den mustiga inblicken i vad säsongen fem har att erbjuda.

Better Call Saul säsong fem har premiär den 23 februari på Netflix.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-01-30 10:38