Popkultur

Popkultur

Popkultur

David Johansson skriver om senaste popkulturen

HBO fimpar ena spinoff-serien – beställer ny Game of Thrones-prequel om Targaryens

Jon och Daenerys Targaryens i serien GoT och en poster för kommande HBO-spinoffen

Serien, som kommer att få tio avsnitt oavsett hur en pilot mottas, ska handla om gryningen av familjen Targaryens herravälde i Westeros.

David Johansson  |  Publicerad 2019-10-30 14:23  |  Lästid: 2 minuter

Det stod nyligen klart att HBO skrotar den första prequel-serien som började spelas in efter Game of Thrones tog slut i våras. Under sommaren spelades en pilot in med bland andra Naomi Watts, och serien skulle utspela sig tusentals år innan händelserna i Game of Thrones. Efter en kaosartad inspelning mötte inte piloten förväntningarna, och HBO valde att kasta hela skiten i papperskorgen. 

Klipp till bara några dagar senare. Det står nu klart att HBO beställer tio avsnitt ”straight to series”, vilket innebär att vi får tio avsnitt av serien House of the Dragon, som är baserad på George R.R. Martins bok Fire and Blood och handlar om huset Targaryens tidiga år, och hur de erövrar Westeros. Det finns i skrivande stund inget releasedatum för serien.

Till en stor skara fans lättnad är inte Game of Thrones-showrunners David Benioff och D.B. Weiss med i produktionen den här gången. Däremot har Martin själv varit med och utvecklat serien, och Miguel Sapochnik, som vann en Emmy för sin regi i avsnittet ”Battle of the Bastards” från Game of Thrones sista säsong, kommer att vara en av seriens showrunners. 

HBO-bossen Casey Bloys uttalade sig i ett pressmeddelande om serien: ”The ’Game of Thrones’ universe is so rich with stories. We look forward to exploring the origins of House Targaryen and the earlier days of Westeros along with Miguel, Ryan and George.” 

Slashfilm rapporterar också att trots att inte vet mer än att serien ska utspela sig flera hundra år innan Game of Thrones och följa huset Targaryens erövring av Westeros, finns det naturligtvis källmaterial att återvända till för åtminstone en idé av vad serien mer kan tänka sig handla om. Bland annat berättar Fire and Blood om hur Targaryen-familjen var den enda dragonlord-familjen som överlevde Doom of Valyria och bosatte sig vid Dragonstone. Aegon the Conqueror finns med i Fire and Blood, känd som skaparen av Järntronen, och boken följer generationer av Targaryens och deras herravälde på Järntronen i Westeros. 

Just det: vi kan nog förvänta oss en sjuk mängd drakar också. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-30 14:25