Popkultur

Popkultur

Popkultur

David Johansson skriver om senaste popkulturen

Gyttjebad, Trump och overkligt ljus lager på Mud Spring Break

Mud Spring Break

Tror ni de bryr sig om COVID-19?

David Johansson | Foto: Will Hartley  |  Publicerad 2020-04-08 10:11  |  Lästid: 3 minuter

Repliken från den spring break-partajande ungdomen, ”If I get corona, I get corona. I’m not gonna let that stop me from me from partying”, mitt under brinnande pandemi fick i princip alla som bevittnade intervjun som en amerikansk tv-station gjorde med den, naturligtvis, barbröstade göken, att häpna. Han har nu bett om ursäkt för sitt uttalande, men det cementerar trots allt bilden av den partajande amerikanske collegestudenten med bara en sak på hjärnan – fest.

Spring Break, alltså amerikanernas sport slash påsklov, har betydligt större tyngd än våra närliggande lov. Framförallt collegstudenter laddar sina festbatterier hela året för den veckolånga festen. Ofta koncentrerad till södra Florida är Spring Break är en enda stor uppvisning i dekadens. 

Något som däremot är mindre känt är fenomenet Mud Spring Break, alltså en gyttjig variant av det amerikanska påsklovet. Öldrickande, bikiniklädda tonåringar och collegebros är precis som i det sedvanliga Spring Break oerhört närvarande, men liknelserna slutar där. Medan du kanske inte har supermycket över för din gemene barbröstade brölande collegedude, låt oss kalla honom Chad, är klientelet på Mud Spring Break egentligen inte så mycket bättre.

Tidningen i-D gjorde nyligen en intervju med fotografen Will Hartley som fotograferat spring break inte mindre än tre gånger. Första två åren befann han sig i Cancun och South Beach i Miami, medan han det tredje året fick föreslaget för sig att besöka en gyttjeversion av spring break. 

”Jag var tvungen att åka dit efter att en vän skickade ett YouTube-klipp som visade den här gyttjeversionen av Spring Break,” berättar han för i-D. Will fortsätter att berätta om hur ett område så fint titulerat ”Titty Lane” samlar en stor del av händelsens besökare, medan gigantiska lastbilar flackar omkring, Trump-supportrar skanderar öppet och familjer har picknicks mitt i allt kaos. 

Redneck Mud Park Spring Break hålls i Charlotte County, Florida, och nedan följer Wills fantastiska bilder från ett av de stökigaste events du kan hitta. 

mud spring break bro

Samtliga bilder tagna av Will Hartley.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-04-08 11:35