Popkultur

Popkultur

Popkultur

David Johansson skriver om senaste popkulturen

Yes! ”Stranger Things” får en fjärde säsong

stranger things säsong 4

En mystisk trailer bekräftade det alla visste och ville ha – en fjärde säsong av 80-talshyllande "Stranger Things".

David Johansson  |  Publicerad 2019-09-30 23:28  |  Lästid: < 1 minuter

Den tredje säsongen av Duffer-brödernas OMÅTTLIGT populära 80-talsnostalgiska Netflix-serie Stranger Things, som svepte in på streamingtjänsten sommaren 2016, skulle lika gärna kunnat innebära ett definitivt slut för sagan. Om det inte vore för DEN DÄR SCENEN. Så klart. Utan att spoila någonting gjorde den scenen att de flesta andas ut, och i lugn och ro invänta klartecken för en fjärde säsong.

Det dröjde visserligen, men nu har vi äntligen fått det bekräftat. 30 september tillkännagav Netflix genom en kort och suggestiv teaser att en fjärde säsong av den älskade serien kommer.

”We’re not in Hawkins anymore” anspelar så klart på den klassiska repliken från Trollkarlen från Oz, där Dorothy informerar sin jycke Toto att det är ganska tydligt att de hamnat någon helt annanstans än hemma. Och känner vi Duffer-bröderna rätt finns där en underliggande mening med att man väljer just detta som en tagline/teaser inför den fjärde och kanske också avslutande säsongen av Stranger Things. Kommer kidsen hamna i ytterligare en annan dimension än Upsidedown?

Ingen annan än Duffer-bröderna vet. När Cosmopolitan UK intervjuade Gaten Matarazzo, som spelar seriens charmtroll Dustin, strax efter säsong tre förklarade han att inte ens han vet om det ens skulle bli en fjärde installation. ”Vet ungefär lika mycket som fansen vet” förklarade han.

Oavsett vad den fjärde säsongen har att erbjuda får vi antagligen vänta ett tag innan den landar på Netflix. Vissa spekulerar i redan till sommaren, men det känns osannolikt med tanke på att det tog över ett år mellan säsong ett och två, och ett och ett halvt år mellan säsong två och tre.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-10-01 15:03